De Dirigent

 DSC0693 20 september 2014Sinds september 2003 is André Overbeeke (1964) dirigent van ons koor. Hij was al vroeg geïnteresseerd in muziek en ging op 8-jarige leeftijd orgellessen volgen bij iemand aan huis. Dit ging door totdat het volgen van de opleiding aan de Pedagogische Academie “De Driestar” ervoor zorgde dat de tijd ontbrak en de lessen moesten worden beëindigd. Later werden de orgellessen weer opgepakt bij Bram Beekman, toen nog in de St. Jakobskerk te Vlissingen. Aan de Driestar werd het specialisatievak “Muziek” gevolgd en daar neemt het zingen met een groep, de koorzang en het leiding geven hieraan een belangrijke plaats in. Een enkele keer als dirigent optreden van een koor(tje) van de jeugdvereniging zorgde ervoor dat de wens om als vaste dirigent van een koor aan de slag te kunnen nog sterker werd. 

In 1998 werd André dirigent van mannenkoor “Elim” te ’s-Gravenpolder waar hij zeven jaar dirigent is geweest nadat hij eerst een aantal jaar reservedirigent was. In het jaar 2003 werd hij daarnaast ook dirigent van de Christelijke Gemengde Zangvereniging Asaf te Goes. Als organist is hij al ruim twintig jaar verbonden aan de Gereformeerde Gemeente in Nederland te Goes waar hij het onlangs gerestaureerde en met Hauptwerk uitgebreide hybride orgel bespeelt.

In het dagelijks leven is André sinds 1989 werkzaam als docent wiskunde aan het Calvijncollege te Goes in de bovenbouw van het Havo en VWO.

Het samen bezig zijn met musiceren, het “bespelen” van de koorleden, de samenwerking met organist Jacco evenals het bespelen van het orgel tijdens de erediensten geeft ontzettend veel voldoening.

gouda1