Over Asaf

KENNISMAKEN

Wie zijn wij?

Wij zijn een Christelijke Gemengde Zangvereniging die is opgericht in 1954 en die de laatste jaren gegroeid is tot een koor van ruim 120 enthousiaste zangers. Na de coronatijd zijn we wat afgeslankt naar zo'n 90 leden.
Hoewel de vereniging onder toezicht staat van de Gereformeerde Gemeente van Goes komen wij niet allemaal uit dit kerkverband, want alle personen met een reformatorische achtergrond zijn welkom.

We kijken elke week uit naar de repetitieavond die we donderdags van 20.00 tot 22.00 uur houden in de kerkzaal van de Sionkerk in Goes. Overigens komen we lang niet allemaal uit Goes. Op dit moment is ruim 60 procent van de leden afkomstig van buiten Goes.

Van Westkapelle tot Krabbendijke en van Nieuwerkerk tot Terneuzen komen we naar Goes gereden om daar onder de inspirerende leiding van onze dirigent André Overbeeke en met medewerking van onze vaste organist Jacco Goud muziek in te studeren. Daarbij proberen we het programma gevarieerd te houden en zingen we graag muziek van Pieter Stolk, André van Vliet of Marco den Toom, maar komt ook Bach aan de orde. Ook muziek van Haydn, Gordon Young of Mendelssohn zit in de map. Daarnaast zingen we bewerkingen die door onze eigen dirigent en organist gemaakt zijn waarbij recent vooral de bewerking van psalm 119 in het oog liep die ook op onze laatste cd te beluisteren is.

André is niet snel tevreden en legt de lat hoog. Dat betekent dat er naast ruimte voor een stukje gezelligheid hard gewerkt wordt. We streven er naar om als amateurs kwaliteit te leveren van zo hoog mogelijk niveau terwijl dat niet ten koste gaat van het zangplezier en altijd hoorbaar (en zichtbaar) moet zijn dat we genieten van het zingen.

We dragen Gods Woord zingende voor en zijn er best een beetje trots op dat we van de luisteraars vaak het compliment krijgen dat zo goed verstaanbaar is wat we zingen. Dat is er trouwens ook de reden van dat we uitsluitend Nederlandstalig zingen.

We zien de laatste jaren een gestadige groei waardoor onze vereniging ondertussen meer dan 120 leden telt en waarbij de gemiddelde leeftijd behoorlijk is gedaald. Het is fijn dat er jonge leden bijkomen want ook voor ons koor geldt dat de jeugd de toekomst is.

Helaas heeft de COVID-19 pandemie een grote impact gehad op onze vereniging. Ruim twee jaar lang konden we niet repeteren en dat heeft zijn weerslag op de leden.

Nu kunnen we voorzichtig weer gaan opbouwen, want een twintigtal leden hebben ons verlaten. Begrijpelijk maar jammer.

We kunnen nieuwe aanwas goed gebruiken! Vooral bij de mannen zijn er nogal wat vacatures. Schroom niet, u en jij bent van harte welkom!