Uitvoeringen, koorreizen, bijzondere gebeurtenissen enz.

Onze verhalen

 • qxif-book
  9 december 2024
 • Het plan lag er al een paar jaar, maar corona kwam er tussen. Zaterdag 9 december was het zover. We waren uitgenodigd door CSMZ om samen op stap te gaan naar België, op evangelisatiezangreis.

  gent merksem17Tussen half 12 en half 1 pikten 4 bussen alle zangers en belangstellenden op, op diverse plekken in Zeeland en daarna reden we door de tunnel richting Gent. Na een kleine vertraging van 1 bus waren we toch allemaal op tijd in de kerk in Gent. De middag was in samenwerking met de evangelisatiepost van de Christelijke Gereformeerde Kerk. Evangelist Verschoof opende de bijeenkomst met schriftlezing, gebed, en een overdenking, waarna we als koren onze liederen ten gehore brachten, ieder afzonderlijk, maar ook samen. De kerk zat helemaal vol. Wat mooi om zo samen te zijn. De collecte was voor het evangelisatiewerk in Gent.

  Daarna moesten we weer terug lopen naar de bussen, toch een wandeling van een 10 minuten, door de regen niet echt fijn. Eenmaal in bussen bleken er toch een paar verdwaald in Gent. Uiteindelijk waren we weer compleet, en vertrokken we richting Merksem. We werden afgezet bij een bijgebouw van de parochie, waar een frietkar ons stond op te wachten. In een razendsnel tempo werden we voorzien van een Belgische puntzak frites met een snack. Even 200 personen van eten voorzien!

  gent merksem6Na een poosje lekker gezeten en gegeten te hebben, gingen we weer aan de wandel. Het was inmiddels droog geworden. En het was een iets kortere wandeling. In de kerk gekomen, zochten we snel onze plaatsen op. Ook hier een volle kerk. Deze avond was in samenwerking met de evangelisatiepost van Gereformeerde Gemeente. Dhr Van Setten opende de avond met schriftlezing, gebed en een overdenking. En weer gingen we zingen, apart en samen. Een hele andere kerk dan in Gent. Maar ook hier was het fijn om zo met elkaar samen te zijn. De collecte was voor het evangelisatiewerk in Merksem.

  Na afloop stonden de bussen voor de deur, en konden we vrij snel huiswaarts vertrekken. Volgens mij waren we allemaal op tijd thuis.

 • Onze open avond...

  wolphaartsdijk 3Wat was het spannend. Met z'n allen hebben we geprobeerd bekendheid te geven aan ons idee om mensen eens kennis te laten maken met ons koor. Geheel vrijblijvend, iedereen was welkom. Tot het laatste moment bleef het spannend, zou er wat belangstelling zijn?

  En wat zijn we verrast. Er bleven mensen komen, jong en oud, van dichtbij en wat verder, oudleden, enz enz. Uiteindelijk waren er zo'n 150 leden en belangstellenden.

  Na de opening gaf dirigent André uitleg hoe hij de avond zou invullen. We hadden een muzieknummer gekregen. Dat hebben we samen met de aanwezigen ingestudeerd. Verder hebben we nog wat met alleen de koorleden gerepeteerd en nog wat liederen laten horen, die we al aardig kennen.

  In de pauze werden we getrakteerd op een drankje met een hapje. We konden even heerlijk naar buiten en bijkletsen. We mogen terugzien op een fijne en geslaagde avond!

  Meer foto's van deze open avond.